Cecilia Bernardini speelt Bachs chaconne

Zondag 22 oktober wordt een prachtig koffieconcert gegeven in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan in Amstelveen. De internationaal vermaarde violiste Cecilia Bernardini en organist Peter Ouwerkerk geven het eerste concert van een drietal dat de naam Bach Solo heeft meegekregen. Het concert begint om 12.00 uur en duurt een uur. Na afloop is er een deurcollecte ter bestrijding van de onkosten.

Violiste Cecilia Bernardini speelt de tweede van de drie partita's die Bach voor vioolsolo heeft gecomponeerd. Het laatste deel van de partita is een van de hoogtepunten uit de westerse barok, de chaconne die rond 1720 is gecomponeerd kort na het onverwachte overlijden van Bachs eerste vrouw, Maria Barbara. Organist Peter Ouwerkerk blijft geheel in stijl. Hij speelt op het prachtige Flentrop-orgel van de Kruiskerk een bewerking van Bach voor orgel van het concert voor twee violen van Antonio Vivaldi. Samen spelen Cecilia Bernardini en Peter Ouwerkerk een sonate voor viool met continuo-begeleiding van Bach (BWV 1021).