Matthäus Passion Bach Ensemble Amsterdam

Zondag 25 februari, aanvang: 15.00 uur; kerk open vanaf 14.15 uur.

Entreeprijs: € 22,50, jongeren en studenten € 21,00.

Kaarten zijn te koop vanaf 1 februari bij boekhandel Venstra (Stadsplein, Amstelveen), op zondagen na de ochtenddienst en voor aanvang van de passie bij de kerk (voor zover dan nog voorradig).

Online (met € 1,- administratiekosten extra) kunnen e-tickets gekocht worden via deze link. Ook kunnen kaarten per mail besteld en gereserveerd worden op  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

'De Matthäus' van Johann Sebastian Bach, de ongeëvenaarde muzikalisering van het lijdensverhaal van Jezus Christus zoals de evangelist Matteus dat beschreef, wordt elk jaar in heel Nederland in de tijd vóór Pasen uitgevoerd in honderden kerken en concertzalen. Dit jaar sluiten Bach Ensemble Amsterdam en Kruiskerk zich aan bij deze traditie.

Op de eerste zondag van de veertigdagenperiode, zondag 25 februari, verdeelt het Bach Ensemble Amsterdam zich in twee aparte koren en instrumentgroepen om samen met de solisten en onder de leiding van dirigent Paulien Kostense Bachs meesterwerk te brengen.

De recitatieven brengen het verhaal van Matteus, de arioso’s maken overwegingen hierbij, de aria’s laten indringend horen wat voor Jezus’ intimi het gebeuren betekent, in de koordelen worden omstanders het verhaal ingetrokken, terwijl in de koralen het commentaar en de uitleg van de Lutherse kerk klinkt. Tweeëneenhalf uur na aanvang verlaten we de kerk emotioneel uitgeput.

Het Bach Ensemble Amsterdam voert de Mattäus Passion uit met jonge zangers, goede amateurmusici, beginnende en gevorderde solisten. Van dezen is Stephan Adriaens de evangelist, zingt Matthew Baker de Christus-partij en nemen Maria Valdmaa (sopraan), Franske van der Wiel (alt), João Moreira (tenor) en Michiel Meijer (bas) de overige solistenrollen op zich.