Kruiskerkcantorij

Nadere inlichtingen:

Voorzitter: Henk van der Meulen

Secretaris: Trineke de Boer

Met de medewerking in de Pinsterdienst, ons twaalfde optreden in dit seizoen, sluit de Kruiskerkcantorij het seizoen af. Wij gaan op vakantie.  We hopen op de startzondag, 24 september, weer aanwezig te zijn in de dienst.

Onze cantorij is in zekere zin uniek: waar de meeste kerkkoren kampen met een tekort aan heren, ligt dat bij ons anders: we zouden heel graag wat dames, met name sopranen, als nieuwe leden verwelkomen. Met de huidige bezetting moeten wij ons aanpassen aan de mogelijkheden, door bij voorbeeld 2-stemmig te zingen in plaats van de gebruikelijke 4-stemmigheid. Daarmee wordt het repertoire erg beperkt.

Wie komt het volgende seizoen met ons meezingen? Noten kunnen lezen is geen vereiste. Met een kleine stemtest bepaalt Henk Trommel in welke stemgroep u past en of u in staat bent een melodielijn op geheugen na te zingen. En dan treft u een enthousiaste en gezellige cantorij, die zich met veel toewijding en grote opkomst-trouw onder de bezielende leiding van Henk Trommel op medewerking aan de kerkdiensten voorbereidt.

De repetities zijn op dinsdagavond, van 19.00 tot 20.30 uur. Daarna is er tot 21.00 uur gelegenheid elkaar met koffie te ontmoeten! We starten de repetities weer op dinsdag 5 september, naar wij hopen met een paar extra dames!